Ingredienser
3 modne banana
500 gr. kogte kikærter/evt. fra dåse
5 æg
2 dl kokos
50 gr. 70% chokolade - hakket
saften fra 1 lime
3 spsk. blå birkes
2 spsk. chia frø - kan erstates af 1 spsk. HUSK
1 tsk. kanel
1 1/2 tsk. kardemomme
2 tsk. lakridspulver
Vanilie fra en stang vanilie
2 skeer stevia el. sukrin el. kokosblomst sukker
100 gr. smeltet smør el. kokosolie eller 1 dl olie
2 tsk. bagepulver
ca. 1 dl blåbær friske eller fra frost
Fremgangsmåde
Det lyder måske mystisk at bruge kikærter i en kage, men jeg lover, at man ikke kan smage det. Kagen bliver både luftig, sødlig og let fedtet - selv uden mel og sukker!
Kom banan, kikærter og æg i en foodprocesor eller blender og blend til du har en cremet konsistence. Tilsæt de resterende ingredienser på nær blåbærene!
Kom bagepapir i et ildfastfad (hvis du krøller bagepapiret sammen til en papirskugle først, er det nemmere at have med at gøre) eller smør en springform og hæld dejen i formen/fadet.
Hæld nu blåbærene henover kagen og prik dem længere ned i dejen.
Bages ved 180 grader i 60 minutter.
Mmmmm mums sundt OG lækkert