Vegansk & Glutenfri Suppe
Ingredienser
4 store portioner
1 Hokaido græskar ca. 1 kg.
1/2 grøn squash eller 2 gulerødder
1 stort løg
5 fed hakket hvidløg
5 cm hakket ingefær
2 tsk. rød karrypasta
1 spsk. karry
1 spsk. paprika
1 spsk. tørret basilikum
1/2 l. grøntsagsbullion
2 tsk. salt
2 Spsk. varmestabilt fedtstof som kokosolie eller smør
Saften fra en citron
Revet skal af en øko appelsin
1 ds. sorte bønner eller 240 gr. sortebønner du selv har kogt
Fremgangsmåde
Skær hokaido græskaret igennem 2-3 gange og fjern kernerne med en ske. Skæres derefter i store tern i ca. 3 x 3 cm.
Skær ligeledes den grønne squash/gulerødderne i 3 x 3 cm store tern.
Svits løg, hvidløg, ingefær, karrypasta og krydderier i fedtstoffet ved middel varme i 2-3 minutter.
Tilsæt resten af grøntsagerne, citronsaft, appelsinskal, bullionen ca. 1 liter vand, til det lige knapt dækker.
Lad det hele i koge i 20 minutter under låg.
Ta' låget af gryden og lad suppen afkøle en anelse, blend så med stavblender eller almindelig blender, til du har en ensartet suppe.
Sættes over varmen igen i 10 minutter med de sorte bønner, salt og evt. mere vand til suppen har den ønskede konsistens.
Suppen bliver ekstra lækker hvis du lader den trække natten over i køleskab/på altanen/haven/køkkentrappen...
Smag til med salt og friskkværnet peber.