Snebjørks Indiske Dahl

Ingredienser

Til 4 personer

3 dl røde split-linser
1 løg
3 fed hvidløg
3-5 cm ingefær - revet
2 revet gulerødder
1 stk. bullion
2 spsk masala eller mild karry og spidskommen
1,5 spsk kokosolie eller olivenolie
1 tsk rød eller grøn karrypasta
ca 1/2 liter vand - til det dækker
1/2 citron
evt 1 håndfuld persille eller koriander
1 ds. flåede tomater
1/2 ds. kokosmælk

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg og svits ved svag varme i olie i en gryde sammen med ingefær, karrypasta og krydderier.

Tilsæt gulerod, efter et par minutter tilsæt da linser, bouilon og vand og kog i 25 minutter.

Tilsæt tomat, kokosmælk, saft fra en halv citron en håndfuld hakket persille eller koriander (kan undlades, men giver en skøn smag) og lad simre i ca. 10 minutter og smag til med salt og peber.

Servér med brune ris og en god salat og d
rys evt. med friske persille eller koriander.

TIPS: Resten af kokosmælken kan fryses ned, til en anden god gang i en plast beholder eller et glas med skruelåg.